GÄSTKRÖNIKÖR PÅ STYHRE.COMPå allmän begäran, så kommer vi här att presentera en gästkrönikör som har skrivit ned sina tankar och varit vänlig nog att vilja publicera det här på Styhre.com.


Denna gång är vi stolta över att fått Jessica Dahlqvist som skribent. Här kommer hennes inslag till den kulturella debatten:

Sagan om Martin
Det började en dag för ca 19 år sedan. Två små glada 6-åringar började äntligen i förskolan, dock totalt omedvetna om varandra.
Skolan var stor och spännande och av någon anledning blev dessa 6-åriga flickor vänner med varandra, en vänskap som skulle hålla i sig länge. Men detta är tyvärr en historia som vi får ta någon annan gång.

Flickorna blev som sagt vänner och började även leka med varandra efter skolan. De bodde ju nästan grannar (bara 2,5 mil ifrån varandra till föräldrarnas stoora glädje).
Den ena flickan, Jessica, följde en dag med den andra flickan, Sofia, hem efter skolan.
Det är denna dagen jag ska berätta om, den ödesdigra dagen som kom att påverka resten av den stackars flickans liv.

Intet ont anande tog de bussen hem tillsammans. Flickans hem nalkades och de skrattade och hade roligt tillsammans.
När de kom in upptäckte Jessica-flickan något hon inte var beredd på. I det hemtrevliga huset där den snälla Sofia-flickan bodde fanns det även en storebror! Eftersom Jessica var en naiv och snäll flicka trodde hon inget ont om storebrodern även trots att hon själv levde med en. Detta visade sig tyvärr vara ett bittert misstag.

Storebrodern som hade namnet Martin var en fasa för de oskyldiga vännerna. När föräldrarna var ur huset började den fruktansvärda tortyren. Han jagade dem, retade dem och ibland fick de t.o.m låsa in sig nånstans för att undkomma denna hemska terror.
Flickorna själva var alltid totalt oskyldiga och provocerade aldrig Martin-brodern.

Åren gick och flickorna fortsatte vara vänner trots den hemska brodern som alltid fanns med på ett hörn, inte ens i skolan lyckades de undslippa hans hemskheter.
Eftersom Jessica-flickan, som jag tidigare berättat, var ganska naiv och trodde gott om alla lyckades hon inte förstå bättre än att fortsätta umgås även med brodern.
Så när Sofia-flickan flyttade och de inte träffades lika ofta blev brodern kvar i den stackars oskyldiga Jessicas liv.

Nu, 19 år senare, är det fortfarande samma visa. Jessica, även kallad gud, har inte hjärta att göra något åt Martin-brodern, så hon får snällt utstå hans umgänge ännu till dags dato.

Ibland, dock ej officiellt, kan hon t.o.m få för sig att han faktiskt är en god vän, men det är inget som någonsin kommer erkännas.